As receitas dos “Cocktails” oriundas dos quatro cantos do mundo foram submetidas a um Júri de renome mundial, o qual verificou e analisou as mesmas em conformidade com o regulamento, tendo em conta a força, aroma, sabor e a aparência geral, assim como a sua inovação e diversidade.
Após a apreciação dos “Cocktails” apresentados a Concurso, o Júri do Bols Around The World 2010, apresentou os seleccionados a participar na Final de Amesterdão, a mesma teve lugar Club Jimmy Woo Amsterdam no passado dia 28 de Fevereiro. Foram oito os candidatos capazes de se qualificar para a final tão desejada.
Os finalistas são provenientes:
- do Japão - Hirohito Arai
- da Coreia do Sul - Dennis Nam,
Cocktail: Huis ten Bosch
Ingredients:
10 ml Bols Coffee
10 ml Bols Kirsch
15 ml Dark Chocolate
30 ml Jagermeister
30 ml Half&Half milk
Garnish:
Lemon twist
Vanilla macaroon
Method:
Stiring & Shaking.
- da Itália - Quagliarini Oscar
Cocktail: Ramos R.I.P. (rest in peace)
Ingredients:
30 ml Bols Natural Yoghurt liqueur
60 ml Bols jenever
Egg white
1 Tbsp rose syrup
1/2 oz Fresh lime juice
1/2 oz Fresh lemon juice
3 Drops of Clementine Calabro bitter
Garnish:
Rose petal
Clementine zest
Method:
Dry shake the ingredients, add ice cubes, shake vigorously & strain in a long flute.
- da Alemanha - Frank Hagendorn
Cocktail: Exotic Tonka
Ingredients:
2 cl Bols Apricot Brandy
3 cl Remy Martin V.S.O.P
1 cl fresh Lime juice
3 cl Morgentautea Ronnefeld
3 Bsp Tonkabeansyrup own produktion
1 Bsp Honey
1 dash Angostura Bitter
Method:
Put all ingredients into a shaker, shake it for 5 seconds. Double strain in a chilled Cocktail glass.
- da Austrália - Daniel Gregory
e Bill Bewsher
Cocktail: La Toranja Celestial
Ingredients:
50 ml Sauza Tres Generacions Anejo Tequila
10 ml Bols White Cacao
15 ml Bols Peach
10 ml Carpano Antica Formula Vermouth
30 ml Fresh Pressed Ruby Red Grapefruit Juice
Garnish:
Ruby Red Grapefruit Twist
Method:
First press the grapefruit to extract the juice. Combine with all other ingredients in cocktail shaker with large ice and shake hard for 10 seconds. Fine strain into a fancy cocktail glass and garnish with the grapefruit twist being careful to release enough of the oils onto the drinks surface.
- dos Estados Unidos - John S. Pomeroy Jr.
Cocktail: Oranje Moed
Ingredients:
2 oz Damrak gin
1 oz Bols Bitter Orange liqueur
1 oz blood orange juice
.5 oz lime juice
.5 oz date syrup
1 tbsp date sugar
Garnish:
Zest of blood orange
Method:
Mix all ingredients (save date sugar and orange zest) in a cocktail shaker with block ice. Shake hard and double strain into frozen goblet with pulp from blood orange and date sugar rimming half the glass. Garnish with an orange zest that has a daisy-shaped flower cut from it.
e H. Joseph Ehrmann.
O Bols Around The World 2010, contou com a presença de Barmen de todo o mundo, órgãos de comunicação social da especialidade, personalidades ligadas ao mundo das bebidas e outros entusiastas dos “Cocktails” que fizeram questão de assistir a um dos mais fascinantes concursos.
Os Finalistas evoluíram no Jimmy Woo Amsterdam, ao som famoso do Dj Roog, apresentando elevado profissionalismo, com verdadeiros momentos de animação, técnicas inovadoras e muita criatividade na preparação dos seus “cocktails”, sempre sob o olhar atendo do Júri Internacional composto por Wayne Collins, Howarth Dylan e Araki Shinn.
Durante o final espectacular no Jimmy Woo, o Bartender, Australiano, Daniel Gregory apresentou o seu cocktail, "Highway 75", composto por:
Highway 75
50ml Bols Genever
20ml Bols White Creme de Cacao
15ml Passionfruit Juice
10ml Fee Brother Grenadine
4 drops Orange Blossom
Water infused with dreied Levender
Garnish:
Lemon twist
Vanilla macaroon
O júri elogiou o vencedor pela sua criatividade e apresentação convincente. Desta forma estava encontrado o ‘Bols Global Cocktail Master’.
CLASSIFICAÇÃO FINAL:
1º Daniel Gregory
2º Class. Hirohito Arai
Tsunami
Ingredients:
•20 ml Bols Amaretto
•20 ml Bols Genever
•10 ml Umeshu, plum liqueur
•50 ml Hot Water
•10 ml Kudu-Root Powder
•5 g Green Tea
Garnish:
•A peel of Yuzu
•A slice of Ginger
Method:
Mix ingredients, except Yuzu, in a chinaware, with specific utensil. Boil and filter it into a glass, before garnishing with Yuzu and a plum from Umesyu.
3º Class. H. Joseph Ehrmann
Friar Serra Flip
Ingredients:
•1 oz Bols Triple Sec
•1 oz Dry Sack Sherry
•.75 oz Bols Genever
•1 egg
•4 dashes Bitter Truth Jerry Thomas Bitters
•Pinch of ground cinnamon
•Angostura bitters in an atomizer
Method:
Combine the first 6 ingredients in a mixing glass and dry shake hard for 5 seconds. Add ice and shake again for 10 seconds. Hawthorne strain into a cocktail coup. To garnish: (prepare ahead of time) with an exacto knife, cut a stencil of an "angel's wings" shape from a piece of cardboard and rest it over the glass. From 4-6 inches directly above, spray the bitters from an atomizer 2-3 times to create a ghostly appearance of Friar Serra's angel wings on the head of the flip. Say a prayer and serve.
Sem comentários:
Enviar um comentário